Skriva

Skaffa städhjälp och få mer tid att skriva

Du längtar efter att få bli klar med din bok. Eller att få tid att påbörja din stora roman. Men det är som om tiden aldrig finns. Då är det smart att skaffa städhjälp så att du får mer tid och verkligen kan skriva din bok.

Mer tid med hemstädning

Vid första tanken kan det ta emot att anlita hemstädning, men det är faktiskt riktigt vanligt idag. Eftersom du gör rutavdrag och använder tiden för att skriva din roman, så blir det ekonomiskt sett en mycket bra affär. En dag kommer du ju att få inkomst på ditt skrivande. Personer som lyckas skriva en roman, diktsamling eller börja blogga är just personer som väljer att avsätta tid för att skriva. Du måste ta dig tid, för tiden kommer aldrig att finnas i annat fall. Då är det skönt att inte behöva bry sig om städningen. Att få komma hem till ett fräscht hem med rent badkar, rena golv och utan damm i hörnen. Och du får mer tid att skriva och umgås med familj och vänner. Oavsett var du bor i landet kan du anlita https://qleano.se/ för hemstädning, flyttstädning och flytthjälp. Ditt första steg för att bli författare en dag.

Mer tid att skriva

Det finns egentligen bara två problem med att skriva: Det kräver mycket tid och du kan ibland råka ut för writers block. Du vill skriva, men du kommer inte på vad du ska skriva. Med https://qleano.se/ får du hjälp att lösa det första problemet, mer tid. För oss som älskar att läsa och skriva är tid ofta något väldigt viktigt. Vi behöver tid för att skriva, läsa och känna efter. För att skriva din roman behöver du både läsa mycket böcker, men också tänka över vad din bok ska handla om. Förutom att skaffa städhjälp är det smart att också planera in ditt skrivande. Om du har familj kan det vara klokt att ni tillsammans kommer överens om när du kan dra dig undan och skriva.

Bästa sättet för att boken verkligen ska bli skriven är att skriva lite varje dag. Istället för att planera att skriva fem timmar under helgen, då du är trött och behöver göra annat, så kan det vara klokare att skriva 15-30 minuter varje dag. Sannolikheten att boken blir skriven är mycket större då. Det viktiga är heller inte hur lång tid som du avsätter, utan att du verkligen arbetar med manuset. Om du sätter klockan på tio minuter varje dag mellan 19.00-19.10, så kan du inom ett år rentav ha skrivit hela din bok. Om du råkar ut för writers block, eller väggen, kan det vara klokt att fråga dig hur din berättelse ska sluta. Då vet du i vilken riktning som din roman är på väg. Det kan också vara förnuftigt att ta en veckas uppehåll och göra något kreativt.