Skriva

Skriv med inspiration i ett nystädat hem

Att skriva är för många ett slags livsstil, även om man försöker pussla in sitt skrivande mellan familjeliv och övrigt yrkesliv. Många författare är ju nämligen inte endast författare utan de har ofta ett annat yrke som de är beroende av för att klara av alla livets alla nödvändiga kostnader.

När man sitter hemma och skriver kan man störas av omgivande ljud i bostaden eller bara så enkla saker som att man kommer på sig med att fylla diskmaskinen eller städa badrummet istället för att skriva det där kapitlet som man bestämt sig för att skriva. Det är inte en självklarhet att alla har tillgång till ett lugnt utrymme eller ett så kallat hemkontor – men då finns det möjlighet att hyra kontorsplats hos företag som exempelvis Helio för att lättare kunna fokusera på sitt skrivande mer professionellt än vad man kanske kunnat i en hemmiljö. Hos helio.se kan man med lätthet få fokus på sitt arbete, samtidigt som man har det man behöver nära till hands.

Att skriva är tidskrävande, och det kräver sin form av koncentration och inspiration. Inspirationen kan man finna i sociala sammanhang runt sig, minnen, en promenad i parken, att läsa en tidning om skrivande. Eller varför inte genom att följa politiska beslut från regeringen för att finna inspiration till eventuell intressant samhällsutveckling som kan bli en del av din bok.