Bokutgivning

Hitta inspiration

Du kan hitta inspiration till din roman överallt. Omge dig med mycket litteratur, kunskap och olika slags tidningar, så kommer du få många bra uppslag och idéer.

Läs dagstidningar

För att skriva en bra bok är det smart att läsa många dagstidningar, nyhetssajter som DN, SvD och Aftonbladet. Då håller du dig á jour med vad som händer. Det betyder inte att du måste skriva om det du läser, men det håller dig fräsch i tanken. Läs också artiklar som inte intresserar dig. Att läsa kultursidorna kommer troligtvis inte att utveckla dig lika mycket som författare, som om du läser om segling, sport eller ekonomi. Du måste läsa om olika slags ämnen, så att du kan skapa intressanta individer som har olika yrken och erfarenheter.

Res

Att resa är ett väldigt bra sätt att hitta mycket inspiration. Sätt dig på en buss och åk till en annan stad. Ta nattåget igenom Sverige eller åk på en weekendresa till ett annat land. I mångt och mycket är det resan som är målet, inte själva destinationen. Du kan hitta lika mycket inspiration i Åmål, som i London. Det handlar bara om att få mer intryck och se nya platser.