Bokutgivning

Så får du råd med självpublicering

Förr i tiden var det enda sättet att bli publicerad att bli utgiven av ett bokförlag. Det krävde att man skickade in sitt manus till olika möjliga förlag och sedan fick vänta och hoppas på att bli utgiven. Med den hårda konkurrensen var det nästintill omöjligt, men för vissa författare gick det strålande.

Idag är det fullt möjligt att publicera sin egen bok. För det krävs att du sköter allt från scratch, det vill säga gör din egen korrekturläsning och layout, designar omslaget till boken samt sköter marknadsföringen. Det vill säga allt som bokförlaget hade gjort åt dig. För att ha råd med det här kan det vara väl värt att sälja några smycken via diamantbrev.se som är snabbt och har ett mycket smidigt online-system. Allt du behöver göra är att beställa ett diamantbrev, lägga i det du vill sälja och sedan få pengarna på banken inom några dagar. Du kan bland annat sälja guld, ädelstenar och klockor på det här sättet.

Bra att tänka på

För att få ut din självpublicerade bok på marknaden är det viktigt att jobba effektivt på det. Ett bra tips är att då och då besöka små och stora bokmässor för att hålla dig à jour med det senaste inom litteraturen och att kanske till och med ställa ut själv eller knyta kontakter. Det är också smart att se vad som säljer bäst. Det finns många som drömmer om att bli författare och oftast är det bäst att skriva om det som du verkligen känner till. Håll dig samtidigt närvarande i sociala medier, och gå gärna med i grupper där det finns ett uttalat intresse för just det du skriver om.